הפורומים של ההתאגדות הישראלית לברידג'

בעית הכרזה 3

3 תגובות
חזור לראש הדף
משחקת עם שחקן טוב ומנוסה.
שני פאסים ואני צריכה להכריז עם היד הבאה
xxxx
A
AKJxx
Axx
צרות של עשירים.... פתחתי 1d. הפרטנר, שהיה כזכור passed hand, הכריז 1s ואני הכרזתי 4s מה שסיים את רצף ההכרזות.

הפרטנר בצע בקלות 4s + 2 והתלונן מדוע לא עשיתי ספלינטר.

ידו של הפרטנר:

AKJxxx
Jxxx
--
xxx

שאלותי:
1. האם נכון לעשות ספלינטר עם אס בודד? אני נוהגת לעשות זאת רק עם קלף שאינו תמונה, כדי לספר לפרטנר היכן הנקודות שלי, כדי שיוכל להעריך את ידו. האם יש גרסא שונה לנושא זה?
2.האם הפרטנר היה צריך להעריך את ידו כטובה יותר לאור העובדה שהבטחתי יד ששוהה 18-19 נקודות (בנקודות או בחלוקה) וליטול את היוזמה ולהתחיל קיו ביד?
3. ואולי בכלל אני הייתי צריכה לשאול על אסים, לאור העובדה שאני "מפוצצת" בקונטרולים (פרט לאלה בשליט) והייתה לי סדרת דיאמונדים שניתן לפתח אותה (וזאת עוד לפני שראיתי את ידו של השותף)?
חזור לראש הדף
בדרך כלל לא נכון לעשות קיו ביד עם אס, אבל לא תמיד. במקרה הזה לדעתי לא, אבל גם ספלינטר לא נוראי.
היד שלך לדעתי סבירה ל4S, טיפה חזקה אבל לדעתי זה בסדר. גם אם את חושבת שאת חזקה מדי, עדיין לא 4NT, כי את אפילו לא קרובה לסלאם לבד, אלא אולי להזמנה.
היד של השותף שווה לדעתי עוד מהלך אחרי 4S. כנראה הייתי מכריז עם היד שלו 5C ואני מניח שהיינו מגיעים לסלאם.
חזור לראש הדף
מומלץ מאד להבדיל בין 2 סוגי Raise ל 4 מייגור, כך שהמשיב ידע מה לעשות. עם יד מאוזנת 18-19 שהיינו מכריזים בד"כ rebid של 2NT מומלץ להכריז 4 במיינור מלאכותי (במקרה הנ"ל 1d-1s-4d) ועם יד כמו שלך המכילה קוצר להכריז 4 ספייד(פחות נקודות גבוהות + קוצר). יש מומחים המעדיפים להפוך בין 2 המצבים, זה עניין של בחירה בשותפות... השותף ידע להמשיך מול הקוצר ולהכריז פאס מול היד המאוזנת.

לגבי הספלינטר, רבים טועים במשמעותו. בפוזיציה זו הוא מהווה בעצם שאלה "פרטנר, האם יש לך 6.25 נקודות עובדות מלבד הסדרה שיש לי בה קוצר ? " מכיוון שאת צריכה מהשותף יותר משש ורבע נקודות עובדות, ידך אינה חזקה מספיק לספלינטר.