הפורומים של ההתאגדות הישראלית לברידג'

האם צריך לפתוח בכל יד עם 12 נקודות?

4 תגובות
חזור לראש הדף

התשובה שלי היא שלילית. יש ידיים שמכריזים בהן Pass  עם 12 נקודות. קראו בבלוג שלי על יד כזו: 

להרוויח ללא מאמץ בידיים של All Pass

מה דעתכם?
חזור לראש הדף
this hand is a clear pass you do have 12 points and 2.5 quick tricksBUT it is not strong enough for opening in second place it does not fulfill the law of 20 and has only 23 zar points where 26 are needed
when i started to play bridge in 1969 14 points hcp and distribution were needed
 i read sometime ago in the israeli iarhon a player with a very high title claiming she opens every 12 points
this is not only in my opinion a mistake
dorian andermann
חזור לראש הדף
אין סיבה לא להכריז, כשפותחים מראים שיש כמות מסויימת של נקודות. ככה לשותף יהיה יותר טוב. ותזכור, תמיד יש מה להכריז. מקסימום מכריזים בסדרת מיינור.
חזור לראש הדף

שניר, נקודות הן לא הכל בברידג'. יש גם שיקולים אחרים, כמו: מספר מפסידים, מבנה היד ועוד.

אחד הכללים לפתיחה או הימנעות מפתיחה הוא חוק העשרים: עם סך הנקודות שלכם ומספר הקלפים בשתי הסדרות הארוכות ביותר הוא 20 או יותר צריך לפתוח. כך למשל, פותחים עם יד של 11 נקודות עם 5 קלפים בסדרה הארוכה ביותר וארבעה קלפים בסדרה הארוכה השנייה. 

יש מבנה אחד של יד עם 12 נקודות שאינו עונה על חוק העשרים: 4-3-3-3 עם 12 נקודות. מרטי ברגן ממליץ להכריז Pass עם יד כזו. ברוב המקרים, אינני פותח עם יד כזו. ברוב המקרים שאיני פותח עם יד כזו, שותפי ואני מרוויחים.