הפורומים של ההתאגדות הישראלית לברידג'

הודעות הנכתבו על ידי אביב דביר

נושא אחד, 3 הודעות
משחק הברידג' » בעיית הכרזה
חזור לראש הדף

דרך אגב, היד של השותף היתה:

AQ

KX

AKQXXX

KXX

לדעתי הוא היה צריך ללכת לאט, להכריז 3 דימונד וכך איך שהוא היתה לי הזדמנות לתאר את ידי טוב יותר.

בסופו של דבר, לאחר שניסיתי בכח להראות את הספיידים שלי הגענו לחוזה של 7NT שכמובן נפל פעם אחת, למרות יציאה בהארט וזאת, למרות שה K ספייד "ישב", כיוון שהמגן בדרום (אני במערב) ישב עם J רביעי בדימונד.

משחק הברידג' » בעיית הכרזה
חזור לראש הדף

תודה לכם.

לאחר שקראתי את תגובותיכם ולאחר התייעצות נוספת, לא בפורום, הגעתי למסקנה שהכי טוב היה לפתוח בפאס. במידה והשותף יכריז אוכל בדרך כלל להראות לו את שני הצבעים ובמידה ולא יכריז אצטרך לנסות ולהפריע ליריבים כמה שניתן.

כנראה שגם פתיחה של 1 הארט עדיפה על פתיחה חלשה של 2 או 3 הארט כיוון שאז אין כמעט סיכוי למצוא התאמה בספייד, אם קיימת.

משחק הברידג' » בעיית הכרזה
חזור לראש הדף
יש לי יד AQ10XXXX בהארט, jxxxx בספייד וסינגלטון קלאב. לפי השיטה שלנו פתיחה של 2 ספייד מראה או 6 ספיידים או שתי סדרות של 5-5 בספייד ובצבע נוסף. פתיחה של 2 הארט מראה או 6 הארטים או 5-5 בהארט ובמיינור. אם הפרטנר רוצה לדעת את היד שלי הוא יכול לשאול 2NT.
היד הזאת לא מתאימה לאף קונבנציה שלנו ולבסוף החלטתי לפתוח 2 הארט ואיך שהוא אולי אצליח להראות גם את הספיידים שלי. הבעייה היא שהפרטנר ישר שאל 4NT ולאחר 5D שמראה 1 או 4 מתוך 5 הוא ישר הכריז 6NT
מה דעתכם. האם להכריז פאס?